уторак, 3. октобар 2017.

Exploziv - Ona je pobedila utakmicu zivota



Golmanka Crvene zvede igrala za decu: Utakmica samo sa jednim ciljem - pobediti rak

Jovana Leposavić, golman ŽFK “Crvena zvezda” koja je uspela da odbrani utakmicu protiv smrtonosne bolesti, dobila je još jednu bitku. Ovog puta, ona je igrala za sve mališane koji se bore protiv raka.
Foto: Vladimir Živojinović / RAS SrbijaJovana Leposavić
Naime, Jovana zajedno sa svojim tatom i Udruženjem roditelja “Uvek sa decom”, među čijim su članovima Vesna i Mark Keting o čijim dobročinstvima je “Blic” ranije pisao, je u decembru pokrenula humanitarnu akciju za kupovinu aparata neophodnog za lečenje mališana na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.
Sa ciljem da se skupi 200.000 dinara za kupovinu Pacijent monitora koji je neophodan za merenje krvnog i srčanog pritiska i temperature mališanima koji se leče na onkologiji, hrabra devojčica organizovala je humanitarne utakmice kako bi promovisali broj za slanje SMS poruka kojima se doniraju sredstva u budžet za kupovinu ovog dragocenog aparata.
Foto: Privatna arhiva
Jovaninu akciju podržali su i rivali FK “Crvena zvezda” i FK “Partizan” koji su pred početak 153. večitog derbija, nosili majce sa humanitarnim brojem i natpisom “Pomozimo deci oboleloj od raka” i dokazali da u teškim trenucima moramo da igramo svi u istom timu.
Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Humanitarna akcija je završenana radost svih koji su u njoj učestvovali, a aparat je juče uručen ovoj ustanovi.
Osmesi na licima prilikom uručenja ovog aparata koji će pomoći u izlečenju najteže obolele dece najveća je nagrada za sve one koji su pomogli da se skupi novac.
- Verujem da svi zajedno možemo da stvorimo bolje uslove za lečenje dece koja boju bitku protiv raka. Jovana je zahvaljujući svojoj upornosti, plemenitost, humanosti i podršci svih nas uspela da ostvari ono što je želela, i pomogne deci koja se leče tamo gde se lečila i ona. Nastavićemo da pomažemo i da se borimo za svetliju budućnost naših najmlađih građana - rekla je Vesna Keting.

Нема коментара:

Постави коментар