уторак, 26. јануар 2016.

БИЛО ЈЕДНОМ У АЛБАНИЈИ

Deca iz sela Ravni su do sada snimila veliki broj filmova na različite tematike, a za svoje najnovije delo po nazivom Bilo jednom u Albaniji su odabrali temu prelaska srpske vojske preko Albanije za vreme Prvog svetskog rata

Grupa dece iz OŠ „Đura Jakšić“ iz mesta Ravni kod Užica snimila je u okviru sopstvene fillmske produkcije film o Albanskoj gogoti.
U okviru ove škole sprovodi se projekat „Radrenis film“, koji vodi nastavnik istorije Miloš Racić, kao amaterska filmska produkcijska kuća koja se bavi se proizvodnjom kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova.
Naziv je skraćenica imena Ravni, Drežnik, Nikojevići i Skržuti, jer je deltnost ograničena na područja navedenih sela. Cilj je da se đaci uključe u glumačke, dramske, sceniografske i kostimografske aktivnosti, a sve zbog podsticanja dečje kreativnosti i boljeg shvatanja umetničkog doživljaja. U okviru Radrenis filma deluje : Kostimografsko odeljenje, filmski magazin, kinoteka, klub glumaca i filmski festival.
Deca su do sada snimila veliki broj filmova na različite tematike. Jako je lepo videti da su odabrala i temu Albanske golgote kao motiv za svoj najnovije ostvarenje „Bilo jednom u Albaniji“.

Нема коментара:

Постави коментар