понедељак, 24. фебруар 2020.

5 do 12 Prilog o Udruzenim gradjanima Rume



Udruženi građani Rume, prvenstveno žele da svaki naš sugrađanin i svaka porodica u opštini i naseljenim mestima mogu da ostvare svoju sreću, da se bezbedno kreću svojim ulicama, da žive normalno i pristojno dostojno svakog čoveka.

1.Iskorenjivanje partijskog zapošljavanja u Rumi.Da institucije u našem gradu budu u službi građana,nikako partijski instrument radi ostvarivanja političkih ciljeva.

2.Kontrola ugovora u oblasti ekologije i zaštite Rume i sredine u kojoj živimo.Štetnost GMO,vraćanje ugleda i dostojanstva seljaku koji proizvodi organsku hranu.Vratiti ekološku zdravu hranu na trpeze naših porodica.Razmestiti predajnike za mobilne mreže dalje od vrtića i škola,van naseljenih mesta i grada.Zabraniti 5G mrežu u gradu i postavljanje predajnika.

3.Kontrola budžeta grada od izbora do izbora.

4.Kontrola građana u radu Javnih preduzeća.Da prihodt i rashod budžeta Javnih preduzeća bude transparentan i dostupan svim našim sugrađanima.

5.Insistiranje na primeni zkona o ravnopravnosti građana Ruma.Da građani pokreću inicijative, i da ih lokalna vlast, uz aktivnu participaciju i saradnju građanstva prihvati i realizuje.
Da građani opštine Rume i naseljenih mesta predlažu prioritete, a ne da nam to rade drugi koji nisu ni videli naš grad i naša sela.

6.Objektivno javno informisanje u službi đrađana Rume.da se kontrolišu konkursi za javno informisanje gde se finansiraju tabloidi i žuta štampa kao što je Informer i Srpski Telegraf koji su javno glasilo vladajućih partija.Da se sretstva građana Rume opredeljuju za medije iz Rume,da finansiranje ne bude uslov da se izveštava samo rad vladajuće vlasti u Rumi,već svi događaji vezani za Rumu...Mediji moraju biti u službi građana ne samo u službi režima.

7.Isčupati socijalnu politiku iz kandži političkih vladajućih partija i stvoriti jednake uslove za sve građane Rume.U odborima za socijalnu politiku da ne sede prestavnici lokalne vlasti nego građani i prestavnici građanskih udruženja koji se bave ovom problematikom.

8.Isterivanje droge,alkohola i svih štetnih poroka pogotovo među mlađom populacijom u osnovnim školama,na tome ne raditi pričom već delima.Žigosati i prozivati sve dilere i one koji učestvuju u tome.

9.Otvarati kancelariju za pomoć žrtvama svih vidova nasilja

10.Borba za pravdu i pravo,nezavisnost organa gonjenja,tužilaštva,sudstva,rešavanje problema sa javnim izvršiteljima.Veća uključenost građana u donošenju konsultativnih preporuka.Odvojiti ove organe od političkog uplitanja u rad.

Da osnažimo i vratimo poverenje i rad Mesnih zajednica kako u gradu, tako i u svim ostalim naseljenim mestima, jer odatle i treba da kreću sve inicijative.Mesne zajednice nesmu biti kao i sve u Srbiji politički plen vladajućih partija,saveti moraju da budu u službi svih građana,jasno i transparetno.Predsednici i sekretari MZ nesmu da budu partijski članovi koji zastupaju interese svojih članova,nikako interese svih građana

Udruženi građani Rume

Нема коментара:

Постави коментар